Homeopathiepraktijk Marit Mets

Het homeopathisch consult

Het eerste consult duurt ongeveer 60-90 min. Tijdens dit consult wordt u uitgenodigd om uitgebreid verslag te doen van uw klachten, hoe lang ze bestaan, waardoor ze beïnvloed worden en wat de oorzaak zou kunnen zijn. Er zal gevraagd worden naar uw medische voorgeschiedenis, ook die van uw familie, hoe u was al baby, als kind, als puber, welke ingrijpende gebeurtenissen zich hebben voorgedaan in uw leven, naar de manier waarop u in het leven staat en nog veel meer. Het doel van die uitgebreide anamnese is om een totaalbeeld te krijgen van al uw symptomen waarop een passend homeopathisch middel gekozen kan worden.

 

Na dit eerste consult krijgt u binnen een week een middel thuisgestuurd met uitgebreide instructie hoe het ingenomen moet worden.

 

Ongeveer 2 weken na het 1e consult wil ik graag even contact met u hebben over hoe het gaat en of er veranderingen zijn opgetreden in de klachten.

 

4-6 weken daarna volgt het 2e consult om het effect van de behandeling te beoordelen en te bekijken hoe verder te gaan. Dit consult duurt, net als de andere vervolgconsulten 30-60 min.

 

Gaat het om een acute klacht, dan kan homeopathie snel effect hebben, soms zelf binnen enkele minuten.

 

Bij chronische klachten is er meestal meer tijd nodig, enkele weken tot maanden, afhankelijk van hoe lang de klachten bestaat.